Ventilatie in gebouwen

Een slecht werkende ventilatie zou een reden kunnen zijn voor vele besmettingen van Corona in verzorgingshuizen en andere gebouwen volgens deskundigen. De kleine druppels (micro aerosols) kunnen langer in de ruimte blijven hangen en zweven. Een aantal massa besmettingen kan worden verklaard door het feit dat veel mensen in een besloten ruimte zitten. En dat door het voortdurend in- en uitademen en spreken het aantal (micro) aerosolen in de ruimte dusdanig groot wordt, dat op een bepaald moment een drempel wordt bereikt waardoor je een besmetting kunt krijgen door het inademen van die aerosolen.

Voor de grote druppels hanteert men de anderhalf meter samenleving doordat deze meteen naar beneden vallen. Maar de kleine druppels, die zijn zo licht dat ze weinig massa hebben en in de lucht blijven hangen en zweven.

Een ruimte goed ventileren zorgt ervoor dat de verspreiding van het coronavirus mogelijk verminderd. Onze Clean Air luchtreinigers bieden een extra bescherming voor de ruimte door de productie van vriendelijke, in de natuur voorkomende oxidanten. Deze oxidanten gaan actief op zoek naar in de lucht aanwezige mirco-organismen (bacteriën, virussen, schimmels), gassen, geurmoleculen en VOC’s. Deze verontreinigingen worden in fracties van seconden omgezet in zuurstof en waterstof.

De fabrikant van onze luchtreinigers hebben een machine ontwikkeld die nabootst hoe een persoon niest, hiermee voeren ze testen uit. Klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie over onze luchtreinigers Klik hier

  • 45 jaar ervaring
  • Meest uitgebreide productassortiment
  • Op maat oplossingen dat bieden wij!
  • Vlotte communicatie altijd een korte lijn